Close

Wordt je huid snel rood? Heb je couperose of rosacea? Dan heb je strobloemolie nodig.

Wordt je huid snel rood? Heb je couperose of rosacea? Dan heb je strobloemolie nodig.

Immortelle (Helichrysum italicum of strobloem in het Nederlands), de plant die volgens zijn naamgeving nooit vergaat, wordt over heel de wereld geroemd als dé anti-aging plant bij uitstek.

Immortelle groeit vooral in de landen rond de Middellandse Zee en de olie heeft daar in zowat elk huishouden een plaatsje in de EHBO-kast. De naar een mengeling van stro en honing geurende olie werkt herstellend, pijnstillend en ontstekingswerend en wordt vaak ingezet na een val om schrammen te behandelen en om blauwe plekken te voorkomen (en ik zweer het je: eenmaal je immortelle in huis hebt, behoren blauwe plekken tot de verleden tijd).

Het kruid zou zijn Franse naam echter geen eer aandoen, mocht het niet ook een fantastisch middel voor huidverzorging zijn. Immortelle wordt dan ook vaak verwerkt in huidverzorgingsproducten voor gevoelige huidtypes. Het werkt vooral goed als je huid snel rood wordt of wanneer je couperose of rosacea hebt. Zijn kalmerende effect dankt de olie vooral aan twee molecules: neryl acetaat en italidionen, beiden in hoge concentratie aanwezig in de immortelle olie uit Corsica en Italië.

De italidionen zorgen er ook voor dat strobloemolie de microcirculatie in je huid verbetert. Het resultaat?

  • Donkere kringen onder de ogen verminderen.
  • Couperose wordt minder zichtbaar.
  • Het gezicht wordt goed gedraineerd, waardoor gezwollen oogleden of gezwollenheid van het gezicht in het algemeen afneemt.

Het wil wel wat zeggen dat immortelle olie onder andere wordt aangeraden om na tatoeages of piercings littekenvorming te voorkomen.

Immortelle olie barst daarnaast ook nog eens van de antioxidanten, wat wil zeggen dat ze vrije radicalenschade tegengaat en het natuurlijke hernieuwingsproces van je huid stimuleert. Het wil wel wat zeggen dat de olie onder andere wordt aangeraden om na tatoeages of piercings littekenvorming te voorkomen. Ook bestaande littekens of striemen kan je laten vervagen door ze in te smeren met deze olie.

Alsof dat allemaal nog niet genoeg is, toont wetenschappelijk onderzoek ook aan dat immortelle je huid beschermt tegen de schadelijke invloed van de zon en pigmentvlekken helpt verminderen.

Zo zie je maar dat we niet altijd fancy stofjes uit een labo nodig hebben om onze huid te verzorgen, maar dat ingrediënten recht uit de natuur vaak een schat aan verzorgende eigenschappen bevatten.

Muriel van Réalia combineert in haar producten strobloemolie met sint-jansolie. Nog zo’n topper voor huidverzorging waarover ik hier op de blog al eens eerder schreef. Omdat je sint-jansolie enkel ‘s avonds mag gebruiken, zijn de volgende producten met strobloemolie dan ook enkel geschikt als nachtverzorging.

Anti-aging nachtserum ‘Reanutri’ met immortelle van Corsica

Anti-aging nachtcrème ‘Reagenere’ met immortelle van Corsica

Herstellende after sun olie voor de droge, geïrriteerde huid

 

 

Reageer

Your email address will not be published. Required fields are marked *